Adres : Çavuşoğlu Mah. Yakacık Cad. No:78 D:5 Kartal/İSTANBUL
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2024-063
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
04.10.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
04.10.2029
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Gıda
ve Gıda Katkı Maddeleri |
Fosfor (P), Demir (Fe),
Bakır (Cu), Çinko
(Zn) Tayini ICP-MS Metodu |
NMKL
186 |
Meyve
Sebze Ürünleri |
pH Tayini
Potansiyometrik Metot |
TS
1728 ISO 1842 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde
ve Malzemeler |
Alüminyum (Al), Antimon (Sb), Arsenik (As),
Baryum (Ba), Kadmiyum (Cd), Kalsiyum (Ca), Krom (Cr), Kobalt (Co), Bakır (Cu),
Evropiyum (Eu), Gadolinyum (Gd), Demir (Fe), Lantan (La), Kurşun (Pb), Lityum
(Li), Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Cıva (Hg), Nikel (Ni), Potasyum (K),
Sodyum (Na), Terbiyum (Tb), Çinko (Zn) Tayini ICP-MS
Metodu |
TS EN 13130-1
|
Gıda
ve Gıda Katkı Maddeleri |
Kurşun (Pb),
Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Cıva (Hg)
Tayini ICP-MS Metodu |
NMKL
186 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı
ve Sıvı Yağlar
Ekstrakte Edilmiş Yağ |
Asitlik Sayısı
ve Serbest Yağ
Asitliği Tayini |
TS EN ISO 660 TS 894 |
Gıda
ve Gıda Katkı Maddeleri |
Sodyum (Na)
Tayini ICP-MS Metodu |
NMKL
186 |
Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri |
Kalay (Sn) Tayini
ICP-MS Metodu |
NMKL 186 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Deoksinivalenol (DON)
Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme İçi Metot-
“LTS.SOP.01.207 Rev No 06” R-Biopharm P50B/V13’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda İle Temas Eden
Seramik/Porselen Materyaller |
Kurşun (Pb)
ve Kadmiyum (Cd) Salımı Tayini ICP-MS
Metodu |
NMKL
94 |
Mısır
ve Mısır İçeren Ürünler |
Fumonisin (FB1 +FB2) Tayini
HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot- “LTS.SOP.01.219 Rev No 06”
(R-Biopharm P31/V14’den modifiye
edilmiştir.) |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Zearalenon (ZON)
Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme İçi Metot- “LTS.SOP.01.218 Rev No 06”
(R-Biopharm RP91 RP90/V16’dan modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu |
AOAC
991.31 |
Gıda ile Temas Eden Plastik Madde
ve Malzemeler |
Formaldehit Tayini UV-VIS Spektrofotometrik Yöntem |
EUR 24815 EN 2011 |
Tahıllar ve Tahıl Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme içi metot- “LTS.SOP.01.201 Rev No 06”
(R-Biopharm A1- P14.V3’den modifiye
edilmiştir.) |
Süt, Ayran,
Krema ve Koyulaştırılmış Süt |
Kuru
Madde Tayini |
TS
1018 |
Gıda,
Gıda Katkı ve Gıda Takviyeleri |
Asesülfam-K, Aspartam ve Sakkarin Tayini
HPLC–UV /DAD Metodu |
AOAC
Vol.76 |
Peynirler |
Toplam Kuru Madde Tayini |
TS
EN ISO 5534 |
Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Listeria monocytogenes Aranması |
TS EN ISO 11290-1 |
Süt |
Yağ Tayini Gerber
Metodu |
TS
ISO 2446 |
Gıda İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Salmonella spp. Aranması |
TS EN ISO 6579-1 |
Yoğurt |
Yağ Tayini |
TS
1330 |
Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus
ve diğer türler) (EMS) |
TS
EN ISO 6888-3 |
Sert
Kabuklu Meyveler ve Ürünleri |
Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu |
AOAC
991.31 |
Gıda |
Anaerobik
Bakteri Sayımı |
NMKL
189 |
Kırmızı
Biber |
Aflatoksin
B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC
999.07 |
Çözünebilir
Kahveler |
Okratoksin
A Tayini HPLC-FLD Metodu |
İşletme
içi metot-''LTS.SOP.01.203 Rev No 03'' (R-Biopharm Ref No:A1-P14.V7’den
modifiye edilmiştir.) |
Gıda
ve Yem |
MON94100
Kanola Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-EVE-BN-014), ISO 21569, ISO 24276 |
Gıda Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Sülfit
İndirgeyen Anaerobik Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO
15213-1 |
Gıda
İşletmesinde Kullanılan Su ve Çevresel Örnekler |
Fındık
Alerjen Miktar Tayini ELISA |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Hazelnut No:R6802), Allergen swabbing
using RIDASCREEN® Allergen
ELISAs Application Note |
Gıda
İşletmesinde Kullanılan Su ve Çevresel Örnekler |
Süt
Alerjen Miktar Tayini ELISA |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Milk No:R4652) , Allergen swabbing using
RIDASCREEN® Allergen
ELISAs Application Not |
Gıda
İşletmesinde Kullanılan Su ve Çevresel Örnekler |
Yumurta
Alerjen Miktar Tayini ELISA |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Ei/Egg Protein/Art No:R6402) , Allergen
swabbing using RIDASCREEN®
Allergen ELISAs Application Note |
Gıda
İşletmesinde Kullanılan Su ve Çevresel Örnekler |
Yer
Fıstığı Alerjen Miktar Tayini ELISA |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Peanut Art No:R6811) , Allergen swabbing using
RIDASCREEN® Allergen
ELISAs Application Note |
Gıda İşletmesinde Kullanılan Su ve Çevresel Örnekler |
Gluten Alerjen
Miktar Tayini ELISA |
OAC-OMA
R5 Elisa Ridascreen Gliadin Kit
Manuel, Allergen swabbing using
RIDASCREEN® Allergen ELISAs
Application Note |
Gıda
ve Gıda Katkı Maddeleri |
Benzoik Asit
ve Sorbik Asit
Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
NMKL
124 |
Gıda Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Aerobik Koloni
Sayımı Dökme Plak Tekniği |
TS
EN ISO 4833-1 |
Gıda Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Koliform Bakteri
Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS
ISO 4832 |
Gıda |
Escherichia
coli Sayımı Koloni Sayım
Tekniği |
ISO
16649-2 |
Gıda |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı- (Staphylococcus aureus
ve diğer türler) Koloni
Sayım Tekniği |
ISO
6888-1 |
Gıda |
Koliform Bakteri
Sayımı EMS Tekniği |
TS
ISO 4831 |
Gıda |
Escherichia
coli Sayımı EMS Tekniği |
TS
ISO 7251 |
Gıda
(süt ve süt ürünleri hariç) |
Escherichia
coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO
16649-3 |
Gıda |
Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO
21528-2 |
Gıda Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Clostridium
perfringens Sayımı Koloni Sayım
Tekniği |
ISO
15213-2 |
Gıda |
Bacillus cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS
EN ISO 7932 |
Gıda |
Küf
ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21527-1 ISO
21527-2 |
Gıda |
Salmonella
spp. Aranması |
ISO
6579-1 |
Gıda |
Salmonella
spp. Aranması |
AFNOR BRD 07/11-12/05 RAPID’Salmonella Agar-V10 |
Gıda |
Salmonella
spp. Aranması |
AOAC 2004.03
BioMérieux VIDAS SLM |
Gıda |
Campylobacter spp. Aranması |
TS
EN ISO 10272-1 |
Gıda |
Escherichia
coli O157 Aranması |
bioMérieux
VIDAS UP O157 ECPT |
Gıda |
Escherichia
coli O157 Aranması |
TS
EN ISO 16654 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AOAC 2013.11
bioMérieux VIDAS LMX |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
TS EN ISO 11290-1 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AFNOR BRD 07/04-09/98 RAPID’ L.mono-V11 |
Gıda |
Stafilokokal
Enterotoksin Aranması |
bioMérieux
VIDAS SET2 30705 |
Süt
ve Süt Ürünleri Toz Bebek
Mamaları |
Cronobacter
spp. Aranması |
ISO
/TS 22964 |
Su
Ürünleri |
Vibrio cholerae ve Vibrio parahaemolyticus Aranması |
ISO/TS
21872-1 |
Kullanım
Suyu |
Escherichia coli Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
SM
9222 G |
Kullanım
Suyu |
Koliform
Bakteri Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
SM
9222 B |
Kullanım
Suyu |
Fekal Entereokokların Sayımı Membran
Filtrasyon Tekniği |
TS
EN ISO 7899-2 |
Kullanım
Suyu |
Koloni Sayımı
(22oC) Koloni Sayımı (36oC) |
TS
EN ISO 6222 |
Kullanım
Suyu |
Pseudomonas
aeruginosa Sayımı Membran
Filtrasyon Tekniği |
TS
EN ISO 16266 |
Gıda,
Yem |
GDO
Tarama Analizi (p35S, tNOS, pFMV) Real Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Bosphore GMO Screening Kit
S35-tNos-FMV V3 Kit Metodu)
ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic
DNA Extraction Spin Kit Prosedürü,
Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü) ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Soya Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Bosphore Soy Species
Detection Kit V1 Kit Metodu)
ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction
Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
Bitki Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Bosphore Corn/Maize Species
Detection Kit v1 Metodu) ISO 21569
ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction
Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Pamuk Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Cotton Species Detection Kit v1) ISO 21569 ISO 24276 Kit
Metodu(Bosphore Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic
DNA Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
MON
87701 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-EVE-GM- 010),ISO
21569,ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
MON87769
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot(QT-EVE-GM- 002),ISO
21569,ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
CV127
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot(QT-EVE-GM- 011),ISO 21569,ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
DP305423-1
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot(QT-EVE-GM- 008),ISO
21569,ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
281-24-236
Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-EVE-GH-001a), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
3006-210-23
Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-EVE-GH-001b), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
GHB614
Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-EVE-GH-006), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Et
ve Et Ürünleri |
Et
Tür Tayini (At
ve Eşek Eti Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
İşlem:DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification kit Horse-Donkey v1 Kiti) Kit Metodu
(Magrev Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti) |
Et
ve Et Ürünleri |
Et
Tür Tayini (Tavuk
ve Hindi Eti Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification kit Turkey-Chicken v1 Kiti) Kit
Metodu (Magrev Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti) |
Et
ve Et Ürünleri |
Et
Tür Tayini (Domuz
Eti Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Bosphore Species Identification kit Pork v1 Kiti) Kit Metodu (Magrev
Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti) |
Gıda
ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Spesifik
Migrasyon [2,2-bis(4-hydroxyphenyl)
propane (Bisphenol A)] Analizi HPLC-FLD
Metodu |
TS
EN 14372 |
Gıda
ile Temas Eden Kağıt ve Karton Malzemeler |
Toplam
Migrasyon Analizi Kuru
Gıda [(MPPO)
Modifiyepolifenilenoksit] |
TS
EN 14338 |
Gıda
ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
Yağlı
Gıda ile Yüksek Sıcaklıklarda (100 ºC - 175ºC) Temasta Bulunan Plastik Madde
ve Malzemelerde Modifiye Polifenilen oksit (MPPO) |
TS
EN 1186-13 Metot B |
Gıda İle Temas Eden
Tahta Madde ve Materyaller |
Toplam Migrasyon Analizi Modifiye
Polifenilen oksit (MPPO) |
İşletme İçi
Metot-"LTS.SOP.01.209" (TS EN 14338’den modifiye edilmiştir.) |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller |
Buharlaşabilen Gıda
Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot
1- Tam Daldırma Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-3
Metot 1 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller |
Buharlaşabilen Gıda
Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi Metot
5- Doldurma Metodu |
TS EN 1186-1, EN 1186-3 Metot
5 |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller |
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Metot
1- Tam Daldırma |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2
Metot 1 |
Gıda ile Temas
Eden Plastik, Silikon, Kağıt/Karton Esaslı Madde ve Malzemeler |
Yapı Tayini FT-IR (Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopisi) Metodu |
İşletme İçi
Metot-"LTS.SOP.01.193" (Polymer Data
Handbook Excalibur FT-IR Metodundan modifiye edilmiştir.) |
Gıda ile
Temas Eden Plastik Esaslı Madde ve Materyaller |
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Metot 3- Torba Metodu |
TS EN 1186-1, TS EN 1186-2
Metot 3 |
Gıda, Yem |
DAS 40278-9 Mısır
Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-ZM-004), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic
DNA Extraction Kit, ISO 21571) |
Gıda, Yem |
DAS-44406-6
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL-Metot (QT-EVE-GM- 015) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit,
ISO 21571) |
Gıda,
Yem |
DAS-68416-4
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL-Metot (QT-EVE-GM- 013) ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit,
ISO 21571) |
Gıda,
Yem |
DAS-81419-2
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
EURL-Metot (QT-EVE-GM- 014) ISO 21569,
ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit,
ISO 21571) |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Soya Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Bosphore Maize-Soy-Cotton
Species Detection Kit V1), ISO
21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit,
ISO 21571) |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Pamuk Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Bosphore Maize-Soy- Cotton Species Detection Kit V1), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit,
ISO 21571) |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön İşlem: DNA
Ekstraksiyonu |
Kit Metodu
(Bosphore Maize-Soy- Cotton Species Detection Kit V1), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin
Kit, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit,
ISO 21571) |
Gıda |
Toplam Diyet Lifi
Tayini |
AOAC 993.21 NMKL
129 AOAC 992.16 |
Gıda |
Enerji Değeri ve
Karbonhidrat Değeri Hesaplanması Analizi |
FAO Food and
Nutrition Paper 77- Food Energy-Methods of Analysis and Conversion Factors |
Gıda |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
NMKL 6 |
Gıda |
Yağ Tayini Asit - Hidroliz
Yöntemi |
NMKL 160, TS EN
ISO 734 |
Gıda |
Toplam Şeker ve
İnvert Şeker Tayini Lane-Eynon Metodu |
TGK 2002/26, TS
3036, TS 2590, TS 1466, TS 1208
ISO 1742 |
Alkolsüz
İçecekler |
Kafein Tayini HPLC–UV/DAD
Metodu |
AOAC
979.08 TS ISO 10727 |
Çay
ve Katı Haldeki Çözünebilir Çay |
Kafein Tayini HPLC–UV/DAD
Metodu |
TS
ISO 10727 |
Kahve |
Kafein Tayini HPLC–UV/DAD
Metodu |
TS
ISO 20481 |
Su Ürünleri (Dondurulmuş, Taze Soğutulmuş, Konserve, Kabuklu) |
Biyojen Aminler
(Histamin) Tayini HPLC-UV/DAD Metodu |
JAOAC Vol.76, No:3, 575-577 |
Çekirdek Kahve,
Kavrulmuş ve Öğütülmüş Kahve |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD Metodu |
AOAC
2000.09 |
Gıda
ve Gıda Katkı Maddeleri |
PHB (Metil-Etil ve Propil P-Hidroksibenzoat) Tayini
HPLC-UV/DAD Metodu |
İşletme İçi Metot “LTS.SOP.01.231 Rev
No 01” (NMKL 124’ den Modifiye
edilmiştir) |
Hayvansal ve Bitkisel, Katı,
Sıvı Yağlar ve Gıdadan
Ekstrakte Edilen Yağlar |
Yağ Asitleri
Kompozisyonu Tayini (Bütirik Asit (C4:0), Kaproik Asit (C6:0), Kaprilik Asit (C8:0),Kaprik Asit (C10:0), Undekanoik
Asit (C11:0), Laurik Asit (C12:0),
Tridekanoik Asit (C13:0), Miristik Asit (C14:0),
Miristoleik Asit (C14:1), Pentadekanoik Asit (C15:0), cis-10- pentadekenoik Asit (C15:1), Palmitik
Asit (C16:0), Palmitoleik Asit (C16:1),
Heptadekanoik Asit (C17:0), cis-10- Heptadekenoik Asit (C17:1), Stearik Asit (C18:0), Oleik Asit (C18:1n9c), Elaidik
Asit (C18:1n9t), Linoleik Asit
(C18:2n6t), Linolelaidik Asit (C18:2n6t), GamaLinolenik Asit
(C18:3n6), Alfa-Linolenik Asit
(C18:3n3), Araşidik Asit (C20:0), cis-11-Eikosenoik Asit
(C20:1n9), cis11,14-Eikosadienoik Asit
(C20:2), cis8,11,14-Eikosatrienoik Asit (C20:3n6), cis-11,14,17- Eikosatrienoik Asit(C20:3n3), Araşidonik
Asit (C20:4n6), cis- 5,8,11,14,17-
Eikosapentaenoik Asit (C20:5n3), Heneikosanoik Asit (C21:0), Behenik Asit (C22:0), , cis-13,16-Dokosadienoik Asit
(C22:2), cis-4,7,10,13,16,19- Dokosahekzaenoik Asit (C22:6n3), Trikosanoik Asit (C23:0),
Lignoserik Asit (C24:0), Nervonik Asit (C24:1n9)], Omega 3, Omega 6, Doymuş Yağ Asitleri Toplamı,
Doymamış Yağ Asitleri Toplamı,
Tekli Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Çoklu Doymamış Yağ Asitleri Toplamı, Trans Yağ Asitleri
Toplamı ) GC-FID
Metodu |
Column Selection for the Analysis of Fatty Acid Methyl
Esters Agilent Aplication Note, TGK
2014/53, TS EN ISO 12966-4 |
Et
ve Et Ürünleri |
Pseudomonas
spp. Sayımı Koloni Sayım
Tekniği |
TS
EN ISO 13720 |
Ekmek
ve Ekmek Mayası |
Rope Sporu
Sayımı EMS Tekniği |
TS
3522, TS 5000 |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Soya Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-TAX-GM-002) ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA
Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Pamuk Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-TAX-GH-019) ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA
Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Mısır Geni Aranması Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-TAX-ZM-002) ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA
Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
GDO
Tarama Analizi (35S, tNOS, FMV) Real Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (35S/NOS: QL-ELE- 00-012) EURL Metot (FMV: QL- ELE-00-015)
ISO 21569 ISO 24276 Kit
Metodu(Bosphore Plant Genomic
DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA
Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
MON87751
Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL
Metot (QT-EVE-GM-016) ISO 21569 ISO 24276 Kit Metodu
(Bosphore Plant Genomic DNA
Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit
Prosedürü), ISO 21571 |
Glutensiz
ve Gluteni Azaltılmış Tüm Gıdalar |
Gluten Tayini
ELISA Metodu |
AOAC-OMA R5 Elisa Ridascreen Gliadin Kit Manuel |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
Rutubet ve Toplam Kuru Madde Tayini |
AOAC 925.10 AOAC 945.39
AOAC 926.07 AOAC 935.36
TS 5000 TS EN ISO 712 |
Peynirler |
Yağ
Miktarı Tayini Van Gulik Metodu |
TS
ISO 3433 |
Gıda, Yem |
MON
87708 Soya Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
İşlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-GM- 012), ISO
21569, ISO 24276 Kit Metodu (Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction
Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı
ve Sıvı Yağlar,
Ekstrakte Edilmiş Yağ |
Peroksit
Değeri/Sayısı Tayini |
TS
EN ISO 3960 |
Kurutulmuş Meyveler ve Bunlardan Yapılmış Tüm Ürünler |
Aflatoksin B1 ve Toplam
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
HPLC-FLD Metodu |
AOAC
999.07 |
Dondurma
ve Dondurma Çeşitleri |
Rutubet ve Kuru Madde
Tayini /Toplam Katı
Madde Miktarı Tayini |
TS
ISO 3728 |
Lokum
ve Lokum Çeşitleri |
Rutubet
ve Kuru Madde Tayini |
TS
8444 TS 1201 EN ISO 1741 |
Tahin
Helvası ve Çeşitleri |
Rutubet
ve Kuru Madde Tayini |
TS
1201 EN ISO 1741 |
Jelatin
ve Jelatin İçeren Ürünler ile Et ve Et Ürünleri |
Tür
Tespiti (Domuz
DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Exon Screen Pork Assay), ISO 21569, ISO 24276 Kit
Metodu (AnalytikJena PME Food DNA Kit), ISO 21571 |
Jelatin
ve Jelatin İçeren Ürünler ile Et ve Et Ürünleri |
Tür
Tespiti (Sığır
DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Exon Screen Beef Assay), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu
(AnalytikJena PME Food DNA Kit), ISO 21571 |
Jelatin
ve Jelatin İçeren Ürünler ile Et ve Et Ürünleri |
Tür
Tespiti (Balık
DNA'sı Aranması) Real
Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit
Metodu (Exon Screen Fish Assay), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu
(AnalytikJena PME Food DNA Kit), ISO 21571 |
Gıda |
Alerjen
Miktar Tayini (Yerfıstığı) ELISA Metodu |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Peanut Art No:R6811) |
Gıda |
Alerjen
Miktar Tayini (Süt) ELISA
Metodu |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Milk/ Art No: R4652) |
Gıda |
Alerjen
Miktar Tayini (Yumurta) ELISA Metodu |
Kit
Metodu (R-Biopharm Ridascreen Fast Ei/Egg Protein/Art No:R6402) |
Gıda |
Alerjen Miktar
Tayini (Fındık) ELISA Metodu |
Kit Metodu
(R-Biopharm Ridascreen Fast Hazelnut No: R6802) |
Gıda
ve Gıda Katkı Maddeleri |
Boya
Aranması-Sentetik Boya |
Regnel 1976 Suda Eriyen Sentetik Renk Maddelerinin İzolasyon ve Teşhisi (Tarım Orman ve Köy İşleri Başkanlığı Koruma ve Kontrol
Genel Müdürlüğü 1988.Gıda
Maddeleri Muayene ve Analiz Metotları Bursa Sayfa 94-97) |
Çözünebilir
Kahve |
pH Tayini
Potansiyometrik Metot |
TS
5389 |
Süt
ve Süt Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
AOAC 920.116 AOAC
948.12 TS EN
ISO 5534 TS 1330 TS 1018 |
Kavrulmuş
ve Öğütülmüş Kahve |
Rutubet
Tayini |
TS
ISO 11294 |
Çekirdek
Kahve |
Rutubet
Tayini |
TS
2314 |
Çözünebilir
Kahve |
Rutubet
Tayini |
TS
5389 TS ISO 3726 |
Çay |
Rutubet
Tayini |
TS
1561 TS 12933 |
Çikolata
ve Çikolata Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
TS
7800 |
Kakao
ve Kakao Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
AOAC
931.04 |
Dondurulmuş
Patates |
Rutubet
Tayini |
AOAC
984.25 |
Hazır
Kuru Çorbalar |
Rutubet
Tayini |
TS
1252 EN ISO 1666 TS 3190 |
Hayvansal
ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
Rutubet Tayini
ve Uçucu Madde
Tayini |
TS
EN ISO 662 |
Yemeklik Tuz |
Rutubet
Tayini |
TS
933 |
Meyve
ve Sebze Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
TS 1129 ISO 1026 |
Et
ve Et Ürünleri |
Rutubet
Tayini |
TS
1743 ISO 1442 AOAC 950.46 |
Baharat |
Rutubet Toluen Metodu |
AOAC
986.21 |
Yağlı Tohumlar |
Rutubet
ve Uçucu Madde Tayini |
TS
EN ISO 665 |
Hazır
Kuru Çorbalık |
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot |
TS
3190 |
Bitkisel Margarin |
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot |
TS
2812 |
Tereyağı |
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot |
TS
ISO 1738 |
Et
ve Et Ürünleri |
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot |
TS
1747-1 ISO 1841-1 |
Zeytin |
Tuz Tayini
Titrimetrik Yöntem |
TS
774 |
Ekmek |
Tuz Tayini
Titrimetrik Metot |
TS
5000 |
Domates
Salçası ve Konserve |
Tuz Tayini
Titrimetrik Yöntem |
TS
2664 |
Kullanım
Suyu |
Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri (Clostridia)
Sporlarının Aranması ve Sayımı Membran Filtrasyon Tekniği |
TS
8020 EN 26461-2 |
Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Enterobactericea Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS
ISO 21528-2 |
Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Escherichia
coli Sayımı Koloni Sayım
Tekniği |
ISO/TS
16649-3 |
Gıda
İşletmesinden Alınan Çevresel Numuneler |
Küf
ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
CCFRA
2.1.1 |
Gıda,
Yem |
Bitki
Spesifik Kanola Geni Taranması Real Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-TAX-BN-001, QT-EVE-BN-009), ISO
21569, ISO 24276 Kit
Metodu(Bosphore Plant Genomic
DNA Extraction Spin
Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
DP-Ø73496-4
Kanola Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot (QT-EVE-BN-009), ISO 21569, ISO 24276 Kit Metodu(Bosphore
Plant Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction
Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda,
Yem |
GHB811
Pamuk Tip Belirleme Analizi Real Time PCR Metodu Ön
işlem: DNA Ekstraksiyonu |
EURL Metot
(QT-EVE-GH-013), ISO 21569, ISO
24276 Kit Metodu (Bosphore Plant
Genomic DNA Extraction Spin Kit Prosedürü, Magrev Plant Genomic DNA Extraction Kit Prosedürü), ISO 21571 |
Gıda |
Toplam
Kül Tayini |
NMKL
173 |